De ontwikkeling van babyvoetjes

De ontwikkeling van babyvoetjes

De ontwikkeling van babyvoetjes

Babyvoetjes, ontzettend schattig maar ook kwetsbaar. In deze blog leggen we je graag iets meer uit over de ontwikkeling van babyvoetjes.

Babyvoetjes bestaan voornamelijk uit kraakbeen en zijn daardoor erg zacht en buigzaam. Pas in het eerste levensjaar wordt dit kraakbeen omgezet in bot. Het zachte kraakbeen in de voetjes vervormt gemakkelijk wanneer de voetjes niet op de juiste manier verzorgd worden. Denk aan te kleine sokjes of schoenen en schoenen met stugge zolen. 

Ook zijn de spieren in de babyvoetjes nog niet volledig ontwikkeld. In het eerste jaar verstevigen de spieren om uiteindelijk het lichaamsgewicht te kunnen dragen. Baby’s hebben vaak een hoog wreefje dat bestaat uit babyvet en platvoetjes. Op latere leeftijd krijgt de voet meer vorm.

Om blijvende schade en klachten op latere leeftijd te voorkomen is het dus van belang om te kiezen voor schoentjes en slofjes die goed passen, licht en flexibel zijn. Ze mogen de voetjes op geen enkele manier belemmeren. Ook sokjes en boxpakjes met aangehechte sokjes moeten goed passen en voorzien van voldoende groeiruimte.

Bekijk hier ons assortiment met zachte, lichte en flexibele babyslofjes die de ontwikkeling van de babyvoet niet in de weg staan.