UPF50+ beschermingsfactor

Met de Little Riots UPF50+ zwemkleding is je kleintje goed beschermd tegen de schadelijke stralen van de zon. De UV beschermingsfactor wordt uitgedrukt in UPF (Ultraviolet Protection Factor) en geeft aan hoe hoog de bescherming UV factor van kleding is.

Onze zwempakjes en zwempetjes bieden een beschermingsfactor van UPF50+ en blokkeren meer dan 99% van de schadelijke straling van de zon. Bij het dragen van UV zwemkleding is het belangrijk dat de de juiste kledingmaat wordt gedragen. Wanneer de stof te strak zit en daarom iets uitrekt zorgt dit voor een minder goede UV bescherming.

UPF50+ goedgekeurd

Al onze Little Riots UPF50+ zwemkleding is getest en goedgekeurd op de UV beschermingsfactor. Hierdoor ben je verzekerd van goede bescherming van jouw kleintje.

Wasvoorschriften

Wij adviseren de UPF50+ zwemkleding na gebruik uit te spoelen met koud water en alleen in de handwas te doen. Zwemkleding niet laten weten en hangend laten drogen in de schaduw. Het wassen van UPF50+ zwemkleding in de wasmachine tast de beschermingsfactor aan en beschermt hierdoor minder goed.