Baby's eerste schoentjes, waar moet ik op letten?

Baby's eerste schoentjes, waar moet ik op letten?

Baby's eerste schoentjes, waar moet ik op letten?

Bestaat er nog iets dat schattiger is dan babyschoentjes? Ze zijn er in allerlei uitvoeringen, de een nog leuker dan de ander. Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je schoentjes koopt voor je baby? Wij geven enkele tips in deze blog.

Allereerst heeft een baby nog geen schoentjes nodig zo lang hij of zij niet kan lopen. Wel is het fijn om de voetjes lekker warm te houden met zachte slofjes.

Wanneer je baby zijn eerste stapjes zet en dus alleen nog maar in huis rond zal lopen heeft hij of zij ook nog geen schoentjes nodig. Schoentjes zijn vaak te zwaar en stug voor tijdens de eerste stapjes. Zonder belemmeringen kan je kleintje zijn of haar voeten goed bewegen en kunnen de de voetjes en spieren op een natuurlijke manier groeien en ontwikkelen.

Je kindje zal de beste grip hebben op blote voetjes maar dit wordt natuurlijk al gauw erg koud aan de voetjes. Sokjes zijn vaak te glad en worden vaak uitgetrokken. Anti slip baby slofjes zijn dan een goede oplossing. Bijvoorbeeld onze eigen Little Riots Fleece Stepper slofjes. De slofjes zijn soepel en licht waardoor ze de natuurlijke stand en ontwikkeling van de voetjes niet belemmeren. Daarnaast zijn ze voorzien van een anti slip zool, die ervoor zorgt dat je kindje niet uitglijdt en zo met vertrouwen de eerste stapjes kan zetten.

Wanneer je kindje zelfstandig of aan de hand mee loopt en jullie stapjes buiten de deur zetten wordt het tijd voor echte schoentjes. Kies voor schoentjes met een stevige maar flexibele zool. Dit zorgt ervoor dat de voetjes goed kunnen afrollen en dus niet belemmerd worden tijdens het lopen.

Uiteraard is het belangrijk dat de maat klopt. Laat je kindje geen te grote schoentjes dragen. Te grote schoentjes bieden te weinig steun en de kans op struikelen en vallen neemt toe.

Een goede manier om de schoenmaat van je kindje te meten is om de omtrek van de voetjes op een vel papier te tekenen. Meet vervolgens de afstand tussen de hiel en de grote teen. Online zijn veel tabellen te vinden waarin je de schoenmaat af kan lezen op basis van het aantal centimeters. Let op: Baby’s trekken vaak hun teentjes in, hou hier rekening mee of meet de voetjes wanneer ze ontspannen zijn (tijdens een slaapje bijvoorbeeld).

Kindervoetjes groeien snel. Meet de voetjes dus regelmatig of controleer of je kindje nog steeds de juiste schoenmaat draagt. Een goede manier om dit te doen is, wanneer je kindje de schoentjes draagt, een vinger achterin (tussen de schoen en de hiel) te steken. Als dat lukt dan heb je de juiste schoenmaat te pakken!